FŐOLDAL

A JELEN ESEMÉNYEI

 

2012.02.10.

Érdekes hír röppent fel, miszerint esetleg kedvencünk remake (pontosabban "re-imagining") formájában támad fel poraiból, Space: 2099 címen. Ráadásul nem hollywoodi típusú (és eredményű) zárt alkotási folyamatról lenne szó, hanem a kezdet kezdetétől fogadják és figyelembe veszik a rajongótábor igényeit egy internetes fórumon keresztül. Ennek nyilván vannak előnyei és hátrányai...

Mindenesetre nem hittem, hogy erre valaha is sor kerülhet. Most ki-ki eldöntheti, hogy izgatottan várja, avagy retteg az eredménytől!

www.space2099theseries.com

 

2011.12.

Jópár évvel a Filmmúzeumbeli dícséretes bemutató után úgy tűnik, végül mégiscsak DVD-re kerül az értékes kép- és hanganyag a TVsorozatABC jóvoltából.

Feszülten várjuk a fejleményeket...

 

2010.10.01.

A 2005-ben megjelent digitálisan helyreállított verzió munkálatai ugyan HD-ben zajlottak, de DVD-kiadás lévén ennek teljes mélységét nem tapasztalhattuk meg a saját szemünkkel.

Ez az apró hiányosság most végre feloldódik: megérkezett a Blu-ray kiadás. A felbontás gyönyörein kívül különlegesség, hogy a második szezon bevezető epizódjának (The Metamorph) felújított változata is megtalálható a korongokon. (A kiadó a második szezon helyreállításába is belefogott 2007-ben, de ez a mai napig nem fejeződött be, a kiadás időpontja a jövő homályába vész.)

Innen

 

2007.09.28. péntek 20:00

A sorozatból készült négy egészestés összeállítás közül a Filmmúzeum bemutat kettőt, mégpedig az első évadból készült darabokat. Az első pénteken láthatjuk Az idegenek támadását, egy héttel később pedig az Utazás a fekete napon át című fimet.

 

2007.07.07-08. szombat-vasárnap

Ismét intenzív átmozgató tréning zajlik le a Filmmúzeum jóvoltából. Egyben kitűnő lehetőség ez arra is, hogy a nyilván többek által csúnyán elbukott Dorzak epizódot pótoljuk!


Alfa-hétvége a Filmmúzeumban
2007. július 7-8.

Az Alfa holdbázis című 48 részes, színes angol sci-fi sorozat 1975. és1977. között készült. Annak idején a Magyar Televízió nagy sikerrel vetített belőle néhány epizódot, s a sorozatból valóságos kultfilm vált Magyarországon. Koenig kapitány és legénysége máig olyan népszerű, hogy külön honlapjuk is indult az interneten (alfaholdbazis.hu).

A Filmmúzeum, amely három évtized elmúltával visszahozta az Alfát a magyar képernyőkre, július 7-én és 8-án, az Alfa-hétvégén, levetíti a teljes második évadot. Szombat reggel 9-től vasárnap éjfélig tart az Alfa-maraton: a 24 rész mindegyike egész órakor kezdődik, délben pedig ebédszünetet tartunk, hogy a rajongók teljes kényelemben adhassák át magukat az élvezetnek.

 

 

2007.06.13. kedd 20:00

Morzsoljunk el egy nagy könnycseppet, mert újabb magyarított Alfa-kalandokra immár nem számíthatunk többé. Igen, legördült a második évad is, minden bájával és gyengeségével együtt. Természetesen még előttünk állnak a hamarosan bekövetkező ismétlések.

Ismételten megköszönöm a Filmmúzeumnak és a Laborfilm szinkronstúdiónak, hogy készülékeinkre varázsolták e klasszikus élményeket.

 

2007.01.02. kedd 20:00

Az immár megmásíthatatlan tények: a második szezon a fenti időpontban gördül be a nappalinkba. Ezután minden kedden 20:00-kor kezdődik az új rész, ismétlés pedig minden szombaton 16:00-kor.

A felderített magyar címeket és időpontokat folyamatosan írom majd be az epizódlistához.

 

2007.01.??.

Megerősítést nyert, hogy januártól újabb 24 db szinkronizált epizód boldog nyertesei lehetünk a Filmmúzeum jóvoltából. Tessék lélekben készülni az új sztorivonalra, amely ugyan messze nem veheti fel a versenyt az első sorozattal, de mégiscsak Alfa holdbázis a mi saját különbejáratú múltunkból!

 

2006.01.01. vasárnap 0:00-24:00

A Filmmúzeum intersztelláris frekvenciára kapcsol, és ott is marad egy egész napon át. Egy kegyetlen 24 órás hömpölyben a teljes első sorozatot a képernyőre darálja, óránként egy-egy epizódot.

Ilyen Alfa-maraton szerintem még a világon nem volt, úgyhogy az általános szilveszteri borgőz közepette mindenképp tiszteljétek meg a képernyőt legalább pár rész erejéig!

 

2005.11.14. hétfő

A fejlett világ az első szezon újabb DVD-kiadásával lepett meg bennünket. A kiadó egész digitális arzenált vetett be, hogy eddig sosem látott élességben-színességben juthassunk hozzá az adagunkhoz. A kép valóban lenyűgöző, ezenkívül a hang ezúttal 5.1-ben szól!

A csomagban plusz egy teljes DVD csak extrákra van tele, amelyeket az előző kiadásokban még sosem láthattunk.

Úgyhogy akinek égeti a pénz a zsebét, hajrá!

Innen

 

2005.07.26. kedd 22:00

A Filmmúzeum ismétli a sorozatot (lesz még pár ilyen). Hetente két epizód: kedden és szerdán 22h-kor, ismétlés szerdán és csütörtökön késő délután.

 

2005.06.26. vasárnap 18:40

Hát itt a vége. Megvolt az ismétlés ismétlése is. Túl vagyunk a jobbik felén. Őszintén remélem, hogy az újranézés senkinek nem okozott csalódást, és ha vesztettek is a fényükből a fiatalkori emlékek, helyettük új, felnőtt szemeket megkívánó erényeit fedeztétek fel a sorozatnak.

Mégegyszer köszönet a Filmmúzeumnak és a Laborfilm szinkronstúdiónak, hogy a magyar szemek és fülek számára ismét hozzáférhetővé tették e műremeket.

Remélhetőleg jövőre látjuk a második szériát, ehhez némi invitáció itt a sztárfajtársaktól.

 

2005.05.19. csütörtök 10:00-11:30

A Tilos Rádió sci-fi tematikus napot tart. A fenti időszakban a téma a retro sci-fi lesz, így elkerülhetetlenül szóba kerül majd az Alfa holdbázis, az Orion űrhajó és még ki tudja mi minden (letöltés itt).

 

2005.05.05. csütörtök 19:30

A Filmmúzeum Kalauz c. kulturális műsorában jómagam osztom a hülyeséget a bájos Liebhaber Judit vezényletével (letöltés itt). Ezt követően kellemesen áthallásmentes kikapcsolódás lesz az Alfa gyermek c. epizód.

Ugyanekkor elindul a Filmmúzeum 12 hetes kvízjátéka.

 

2005.04.07. csütörtök 20:30

Elkezdődik, aminek el kell. Az Elszakadás (Breakaway, csütörtök) és az Élet vagy halál (Matter of Life and Death, péntek) c. részek bemutatója, ismétlés szombaton és vasárnap.

 

 

2005.03.22. kedd

A Filmmúzeum televízió sajtóközlemény útján teszi világossá szándékait.

 

FŐOLDAL