FŐOLDAL

MOZGÓKÉPEK

 

Az alábbiakban közepesen jó minőségű AVI formátumú videók következnek. A lejátszáshoz XviD codec szükségeltetik, amely hiánya esetén letölthető innen.

 

A Filmmúzeum első előzetese, amely megfelelő történelmi perspektívába helyezi a sorozatot, előássa elveszettnek hitt emlékeinket, és végsőkig fokozza az újraélés izgalmát. Majd kiugrottam a bőrömből, amikor a véletlennek köszönhetően megpillantottam a képernyőn.

kis méretű verzió (10,1 MB) jó minőségű verzió (24,2 MB)

Az előzetes szövege sajtóközlemény formájában is megjelent.

 

 

Egy rövidebb lélegzetű, immár magára a filmre fókuszáló előzetes.

kis méretű verzió (3,4 MB) jó minőségű verzió (8,3 MB)

 

 

Két pár másodperces emlékeztető, amelyek meglepetésszerűen csaptak le a műsorok közötti pihenőkben.

Innen (0,6 MB)

és innen (0,6 MB)

 

 

Ez pedig már a sokáig váratott második szezon rövid, de tiszteletteljes előzetese.

Innen (3,4 MB)

 

 

A Kalauz c. kulturális műsor keretében megvalósított témába vágó értekezés. Rövid, de legalább van. A szellemes vágónak köszönhetően 28 év után végre ott lehettem (az "igazi"!) bázison és kommunikálhattam (a "valódi"!) König parancsnokkal! Az egyszerű fan nem kívánhat ennél többet.

kis méretű verzió (18,7 MB) jó minőségű verzió (45,3 MB)

 

Íme egy középtávú időutazás: sokkoló szembesülés a szép emlékekkel 1995 késő nyarán. Akkoriban a német műholdas csatornákba helyeztük minden reményünket, és itt nem csak a szombat esti bajor bőrnadrágos szoftpornókra gondolok. Én már évek óta vadásztam az Alfát a SAT1-en, mivel tudtam, hogy időről időre felbukkan ott. Aztán egyszer csak ott volt, egy vasárnapi nap éjszakájára előjegyezve.

Az esemény tiszteletére megvásároltam életem első videokészülékét. Ez itt egy részlet a kazettáról, amely mára már maga is nosztalgikus kultusztárggyá változott. B kategóriás action-horror, irodalmi tisztaságú némettel fűszerezve, de mégis: Alfa!

kis méretű verzió (8,8 MB) jó minőségű verzió (23,5 MB)

 

 

Ez pedig már egy valódi visszatérés: a második szezon Dorzak című epizódjának egy részlete az eredeti 1979-es magyar hanggal. (A teljes felvétel innen tölthető.) A kép - igazodva a hangminőséghez - az akkori televíziózás hangulatát hivatott felidézni (najó, talán egy picit eltúloztam...)

Némileg megdöbbentem egy momentumon: a főcím után, amikor Helena elkezd beszélni, feelinges elektronikus hangeffektek ütik fel a fejüket. Hogy mi ebben a furcsa? Az eredeti hangban (mármint a DVD-kiadáson) egyáltalán nem szerepelnek ezek az effektek. Egy nyikkanás sem. Ez a furcsaság az epizódban máshol is előfordul. Namármost, feltételezve, hogy nem a vicces kedvű magyar hangmérnökök javították fel az eredetit, elképzelhető, hogy akkoriban egy másik verzió volt forgalomban??

Borzongató, hogy miközben az ember azt gondolná, a mai kiadások megvásárlásával teljes mértékben eloszlatta a ködöt a régi emlékek körül, kiderül, hogy mégis maradtak titkok a múltban.

Innen (32,5 MB)

 

 

Hasonlóan magvas anyag: László Zoltán saját 1979-es Különös látogatók hangfelvételét felhasználva maga vágott össze az epizódból - kiváló érzékkel, a titkokat nem felfedve - egy amolyan tréler-féleséget. (A teljes felvétel emitt lelhető.)

Tekintve, hogy a szerencsésebb történelmi fejlődésű családok már akkoriban is színesben izgulhatták végig a showt, a kép feelingjét ezúttal a túlszaturált Color Star készülékekéhez igyekeztem igazítani.

Innen (33 MB)

 

 

László Zoltán másik hanganyaga a Gyűrű a Hold körül 1984-es eredeti szinkronját teszi hallhatóvá. A megtévesztő videoízelítőt ezúttal magam szeleteltem össze. (A teljes hangfelvétel itt.)

Hm, ez már egy egészen jól beállított tévé. Tán csak nem japán in-line képcsöves Orion készülékről van szó?

Innen (15,8 MB)

 

 

Zoltán harmadik anyaga a ismét '79-ből, A sziklák titka. (A teljes hangfelvétel itt.)

Az elején teljesebb formájában hallható a Dorzaknál felfedezett titokzatos hangeffekt.

Innen (31,3 MB)

 

Ez egy képernyővédő, melyet sok évvel ezelőtt készítettem acélból, hogy munka közben is bármikor hangulatba jöhessek. A filmből jól ismert képernyőüzenetek sorakoznak itt véletlenszerű sorrendben. Konfigurálható, hogy mely üzenetek váltakozzanak.

Tessék kicsomagolni a .scr fájlt, majd jobb gomb -> Telepítés, és máris teljes fegyverzetben készenáll a szoftver.

Innen (0,2 MB)

 
FŐOLDAL