FŐOLDAL

EGÉSZ ESTÉS ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Az alkotók annak idején négy egészestés filmet is összeállítottak, ezzel próbálva javítani a terjesztés esélyein.

A filmek mindegyike két-két epizódot próbál összedolgozni. Mivel az epizódok eredetileg célzottan függetlenek egymástól, az összefűzések csak mértékelten nevezhetők sikeresnek. Mindegyik film sajátja, hogy apróbb sztori-igazítások, kicsit más vágások, narrációk és a főcímekben más epizódokból kiemelt jelenetek lelhetők fel bennük.

Az alábbiak tartalmazzák a Filmmúzeum első sugárzási időpontjait és címfordításait.

1. DESTINATION MOONBASE ALPHA (1978)

A sorozat egyetlen dupla epizódja a 2/19-20. A szörnyek karneválja 1-2., amely szinte kínálja magát az összefűzött videokiadásra. Ez be is következett, de azért az elejére került némi kontextusmagyarázat, amelyet nagyrészt az Elszakadás jeleneteiből komponáltak össze.

Vicces, hogy a Star Wars stílusban felgördülő bevezető szöveg - immár némileg óvatosabban - a 2100-as évre datálja az eseményeket.

2. ALIEN ATTACK (1979)

FILMM - AZ IDEGENEK TÁMADÁSA, 2007.09.28. péntek 20:00

Az 1/1. Elszakadás és az 1/17. Harc-játék epizódok összefűzése, amelyek ilymódon egymás mellé téve azt a hatást keltik, mintha a különös idegenek bolygója azonos lenne a Metával. Ez a sorozatban természetesen egyáltalán nincs így, a Meta a pilot epizód gyermekbetegsége, amelyről soha többé nem hallunk.

Különlegessége még az összeállításnak, hogy utólag (nem túl igényesen) hozzáforgatott jeleneteket tartalmaz, amely a földi központban idegeskedő fontos embereket ábrázolja.

3. JOURNEY THROUGH THE BLACK SUN (1982)

FILMM - UTAZÁS A FEKETE NAPON ÁT, 2007.10.05. péntek 20:00

Az 1/13. Ütközésre ítélve és az 1/4. Fekete nap epizódok összefűzése, amelyet nem indokol semmi különös, hacsaknem az, hogy mindkét epizód erőteljes metafizikai felhangokkal bír.

4. COSMIC PRINCESS (1982)

A 2/1. A négyes számú parancs és a 2/12. A térgörbület epizódok összefűzése erőteljesen megvágva és igénytelenítve.

FŐOLDAL