FŐOLDAL

A FELNŐTTKOR HÜLYESÉGE

A legutóbbi évtizedben egyre fokozódó ütemben váltak hozzáférhetővé az elmúlt korok televíziós alkotásai az Internet és a DVD révén. Véget ért a homályos emlékeken alapuló romantikus álmodozás korszaka, immár a maguk valóságában kell szembesülnünk gyermekkorunk isteneivel. Az eredmény nem mindig pozitív. A múltat szokni kell. Ezen gondolatsornak semmi köze a továbbiakhoz.

Nos, az elmúlt években természetesen beszereztem a teljes sorozatot (többször is, különböző médiumokon az ő elérhetőségük sorrendjében), levelezőlistákra iratkoztam fel, és ami ilyenkor szokás.

Eme idiotizmus egyik csúcs-mélypontja volt, amikor 1999-ben egyedül nekivágtam az Egyesült Államoknak (senki nem volt olyan hülye, hogy velem tartson), hogy az Angyalok Városában részt vegyek a nagy Breakaway Con-on. A sztori szerint ugyebár 1999. szeptember 13-án történik meg a baj, úgyhogy természetesen erre az időpontra illett egy mindennél nagyobb találkozót összehozni (más kérdés, hogy a fandom a sikerein felbuzdulva 2000-ben egy még nagyobb cont hozott össze N.Y.-ban).

Nos, tényleg csak pár kép.

A PANEL

Az igazi, fehéren izzó fanság terméke. Én igen messze állok ettől, sokat kell még tanulnom.

Az alkotó a saját otthonában konstruálta meg a falat, hogy aztán közkinccsé tegye a találkozón.

RUHÁZAT

Kisebb léptékű, bár éppoly izzó hit, amely különféle öltözékek egzakt replikálásában nyilvánul meg.

Az eredeti Mayát némileg szebbnek találom, de ez persze nem a ruha hibája, és különben is magánügy.

SZTÁROK

És természetesen a sztárokkal végrehajtott fotózkodás elmaradhatatlan kényszere.

Bal oldalt Johnny Byrne, a sorozat egyik ünnepelt írója, epizódjait a legjobbak közé szokás sorolni.

Jobb oldalt Fred Freiberger, a "Series Killer", aki feltétlen bizalmába avatva elmondta, hogy egyik nagymamája magyar volt.

 
Zienia Merton, a bájos, oroszos akcentusú Sandra Benes adatelemző megformálója (ő az, aki általában először ájul el, amikor fennforgás van).

A képen látható idősebb formájával találkozhatunk majd, amennyiben a Filmmúzeum tényleg levetíti a "Message from Moonbase Alpha" című megindító záró-rövidfilmet, amit ezen a conon mutattak be először, majd pedig hét lakat alatt őrizték sokáig.

Nick Tate, aki mindannyiunk kedvenc sas-pilótáját, Alan Cartert alakítja.

Nagy hangú, vidám fickó, aki nem győzött betelni azzal, hogy képes voltam Magyarországról csak a con kedvéért kiutazni.

KÍSÉRTÉS

Az asztalon végigtekintve a falra akasztott idézet ("Emberi döntés szükséges") teljes mértékben relevánsnak tűnik.  

A FESTMÉNY

És ismét itthon.

Nagyon kedves barátom, Vegetable (Pálfi Anikó) eme saját kezű, mesterien kivitelezett, szívet melengető üvegfestményét(!) ajándékozta 2004-es születésnapomra. Fogalmam sincs miért gondolta, hogy ezzel örömet szerez nekem ;)

 
FŐOLDAL